DoekMarOplooToneelvereniging

Sinds de oprichting in 1982 heeft Doekmaroploo een groot aantal producties gespeeld. Leden van Doekmaroploo hadden een belangrijk aandeel in de openluchtspelen "Toon d'n Dwerg" (1992) en "De Heeren van Oploo"(1998). In 2007 tijdens het 25-jarig jubileum van Doekmaroploo werden er drie stukken opgevoerd door de leden samen met 33 gastspelers waarvan 20 kinderen.

Elk jaar wordt er een avondvullend toneelstuk op de planken gebracht in het genre blijspel, komedie, klucht of komische thriller. Vooral de stukken waarbij flink gelachen kan worden trekken veel publiek. Doekmaroploo speelt ook stukken speciaal voor kinderen, meestal net voor de zomervakantie. De opvoeringen zijn niet alleen in De Oude Heerlijkheid in Oploo maar ook werden andere speellocaties bezocht zoals het openluchttheater van de Weijer in Boxmeer, bij Hullie in Uden, in De Rips tijdens de kindervakantieweek en in Sint Anthonis op een camping en in het MFC. Doekmaroploo is een erg actieve en veelzijdige toneelvereniging. Leden helpen Sinterklaas met het regelen van de vele bezoeken van zijn Zwarte Pieten en op verzoek spelen ze typetjes op feesten en partijen o.a. als clowns, nanny's en lakeien.

De repetities zijn altijd erg gezellig en vinden plaats op donderdagavond in De Oude Heerlijkheid van 20:00 tot 22:30 uur. Bij Doekmaroploo kun je je heerlijk uitleven in een rol maar ook kun je er souffleren, licht en geluid bedienen, publiciteit verzorgen, grimeren of decor bouwen. Nieuwe leden zijn van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u terecht bij www.doekmaroploo.nl 

Ga terug naar Verenigingen.