Muziekvereniging Excelsior

Fanfare "Excelsior" is opgericht in 1909 en sinds die tijd actief in Oploo. Na meer dan 100 jaar musiceren speelt onze vereniging nog steeds een belangrijke rol in de gemeenschap. De fanfare is een actieve, bruisende en gezellige vereniging. Door het jaar heen zijn er een aantal vaste activiteiten die door de fanfare opgeluisterd worden.
De carnaval, het kermis concert, het concert bij Bronlaak, de processie Oploo – Handel en de intocht van Sinterklaas komen jaarlijks terug.
De muziekverening bestaat uit Fanfare Excelsior, Opstaporkest, Slagwerk groep en de blokfluitleerlingen.
Naast deze vaste activiteiten worden jaarlijks nog diverse andere activiteiten georganiseerd. Daarnaast worden we regelmatig verzocht een serenade te brengen tijdens 50-jarige en 60-jarige huwelijksfeesten. We zijn ook aanwezig als een van onze leden in het huwelijksbootje stapt of een jubileum te vieren heeft. De fanfare staat sinds 2011 onder muzikale leiding van de enthousiaste Hans Thijssen uit Ledeacker
Op concoursen komen we momenteel uit in de vierde divisie. Het repertoire varieert van klassieke werken tot moderne lichte muziek en van marsen tot popmuziek.
Het orkest bestaat uit ca. 45 leden, in leeftijd variërend van 11 tot 90 jaar. De repetities zijn op woensdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in gemeenschapshuis "de Oude Heerlijkheid" in Oploo.
Voor meer informatie kunt u terecht bij www.excelsior-oploo.nl 

Ga terug naar verenigingen.